Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Independent: Γιατί τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να μείνουν στη Βρετανία

Η βρετανική εφημερίδα εκφράζει την άποψη ότι η σωστή τους θέση είναι στο Βρετανικό Μουσείο.


Independent: Γιατί τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να μείνουν στη Βρετανία

Η βρετανική εφημερίδα εκφράζει την άποψη ότι η σωστή τους θέση είναι στο Βρετανικό Μουσείο.

Πολλές χώρες συμπάσχουν με το ελληνικό αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, γράφουν οι Times. Την ίδια ώρα όμως ο Independent εκφράζει την άποψη ότι η σωστή τους θέση είναι στο Βρετανικό Μουσείο.

Εκεί φιλοξενείται τώρα έκθεση με έργα του Ωγκύστ Ροντέν, δίπλα σε αρχαιοελληνικά που ενέπνευσαν τον Γάλλο γλύπτη. Αυτή η έκθεση, αναφέρει ο Independent, μπορεί να ερμηνευθεί ως προσπάθεια του Βρετανικού Μουσείου να δείξει ότι δικαίως κατέχει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, γιατί εκεί καλλιτέχνες σαν τον Ροντέν μπόρεσαν να τα δουν και να τα εκτιμήσουν.

Η βρετανική εφημερίδα συμφωνεί με αυτή την άποψη. Πρώτα από όλα σημειώνει ότι τα Γλυπτά δεν θα μπορέσουν ποτέ να επιστρέψουν στον Παρθενώνα, παρά μόνο στο Μουσείο της Ακρόπολης. «Οπότε γιατί να μην τα κρατήσουμε εδώ όπου μπορούν να τα δουν αρκετά περισσότεροι επισκέπτες», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Επιπλέον, έχουν γίνει κάτι περισσότερο από ένα κομμάτι ελληνικής κληρονομιάς. Τώρα είναι σύμβολα του παγκόσμιου πολιτισμού, που δείχνουν τι μπορεί να πετύχει ο άνθρωπος σε μία θεϊκή πνευματική γαλήνη», αναφέρει ακόμη μεταξύ άλλων ο Independent.

Το δημοσίευμα των Times από την άλλη επισημαίνει ότι η κλοπή αρχαιοτήτων ενός έθνους σημαίνει ότι ληστεύεις το λαό του από την ιστορία, την κληρονομιά και την ταυτότητά του. 


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια