Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Διεθνής ημέρα μουσείων για τα μουσεία του Πανεπιστήμιου Αθηνών

Τα μουσεία του Πανεπιστημίου Αθηνών γιορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. 


Διεθνής ημέρα μουσείων για τα μουσεία του Πανεπιστήμιου Αθηνών

Τα μουσεία του Πανεπιστημίου Αθηνών γιορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. 

Έτσι, την Παρασκευή 18 Μαΐου τα Πανεπιστημιακά Μουσεία θα είναι ανοικτά για το κοινό από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., με παράλληλες ανά χρονικά διαστήματα ξεναγήσεις και ποικίλες δράσεις για να γνωρίσει και να ενημερωθεί ο επισκέπτης για τον επιστημονικό και πολιτιστικό πλούτο του ιδρύματος. Οι υπεύθυνοι καθηγητές και διευθυντές των Μουσείων καθώς και το προσωπικό τους θα προσφέρουν και πάλι στο ευρύ κοινό την εμπειρία της γνωριμίας του σπάνιου θησαυρού που διαθέτουν τα επί μέρους πανεπιστημιακά τμήματα στις μουσειακές τους συλλογές.

Τα πανεπιστημιακά μουσεία διακρίνονται στα μουσεία της Σχολής Επιστημών Υγείας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στο Γουδή, τα μουσεία της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, το Μουσείο Ιστορίας και το Ιστορικό Αρχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Την Παρασκευή επίσης, στις  6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ιστορίας η τελετή απονομής βραβείων του τρίτου μαθητικού διαγωνισμού «Τα εκθέματα του Μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητών» για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο διαγωνισμός έχει στόχο την γνωριμία των μαθητών με την πανεπιστημιακή κληρονομιά καθώς και την ενεργό συμμετοχή τους στο μουσειακό περιβάλλον. Το θέμα του για το σχολικό έτος 2017-2018 ήταν «Χρήστος Τσούντας: στα χνάρια ενός αρχαιολόγου, στα χνάρια της προϊστορίας...». Οι σχολικές ομάδες υπέβαλαν επιστημονικές εργασίες για την προσωπικότητα και το έργου του Χρήστου Τσούντα, Καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΕΚΠΑ και την προϊστορική αρχαιολογία, καθώς και προτάσεις για τον σχεδιασμό ενός περιοδικού εκθέματος με θέμα το έργο του πρωτοπόρου επιστήμονα. Οι μαθητές που θα κερδίσουν τα δύο πρώτα βραβεία σε συνεργασία με το προσωπικό του Μουσείου Ιστορίας, θα έχουν την ευκαιρία να υλοποιήσουν την πρότασή τους, να δημιουργήσουν και να εκθέσουν το δικό τους περιοδικό έκθεμα στο Μουσείο Ιστορίας από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά (2018-2019).

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι σχολικές ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα εκτίθενται στο Μουσείο Ιστορίας οι ιδιοκατασκευές που υπέβαλαν οι μαθητές.


Δεν υπάρχουν σχόλια