Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στις γειτονιές της Αθήνας

Τι γυρεύει ένας άγιος με μορφή σκύλου στο Μουσείο; Ποιες ιστορίες κρύβει μια πριονισμένη εικόνα; Τι μπορεί να κρύβουν τρεις άγιοι… π...


Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στις γειτονιές της Αθήνας

Τι γυρεύει ένας άγιος με μορφή σκύλου στο Μουσείο; Ποιες ιστορίες κρύβει μια πριονισμένη εικόνα; Τι μπορεί να κρύβουν τρεις άγιοι… πίσω από την πλάτη τους;

Τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν αντίστοιχα από τους αρχαιολόγους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου κ.κ. Νίκο Καστρινάκη και Νικόλα Κωνστάντιο και τη συντηρήτρια αρχαιοτήτων του Μουσείου κ. Τζένη Περδικάρη, τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30 στο 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, στην Οικία Θεοτοκοπούλου στα Πατήσια (οδός Θεοτοκοπούλου 34).

Μέσα από τις παράξενες ιστορίες τριών εικόνων ξεδιπλώνεται το παρελθόν του Βυζαντινού Μουσείου, η μόνιμη έκθεση, η ανάδειξη και η προστασία των συλλογών του.

Είσοδος ελεύθερη

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο Δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με το  Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων - Athens Culture Net για το πρόγραμμα «Ο Πολιτισμός στις Γειτονιές».

Η Οικία Θεοτοκοπούλου του Δήμου Αθηναίων ανήκει στην Αντιδημαρχία για το Παιδί και λειτουργεί σε συνεργασία με το Athens Culture Net - Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων. 


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια