Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κρήτη: 2.250.000 € για έργα Πολιτισμού σε Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο

Δύο σημαντικά έργα στον τομέα του πολιτισμού, εντάσσονται στο πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020», με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύ...


Κρήτη: 2.250.000 € για έργα Πολιτισμού σε Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο

Δύο σημαντικά έργα στον τομέα του πολιτισμού, εντάσσονται στο πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020», με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη. 

Πρόκειται για την οργάνωση της μόνιμης έκθεσης στο αναβαθμισμένο κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου και για την ανάδειξη του υστερομινωϊκού νεκροταφείου Αρμένων, στο Ρέθυμνο.

Το έργο «Οργάνωση της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου», είναι προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου.

Το έργο καθιστά λειτουργικές και επισκέψιμες τις αναβαθμισμένες κτιριακές υποδομές του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικόλαου, το οποίο χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Οι νέοι εκθεσιακοί χώροι σχεδιασμένοι με σύγχρονη μουσειολογική προσέγγιση, θα παρουσιάζουν την ιστορική διαδρομή της Ανατολικής Κρήτης, από τη νεολιθική περίοδο έως την πρώτη βυζαντινή περίοδο, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ανθρώπινη παρουσία στην Ανατολική Κρήτη, το διάστημα αυτό. 

Το έργο θα συμβάλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες του μουσείου, καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας του χώρου.

Το έργο ανάδειξης του «Υστερομινωϊκού Νεκροταφείου Αρμένων Ρεθύμνου (Α΄ΦΑΣΗ), είναι προϋπολογισμού 650.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Το έργο επιδιώκει την ανάδειξη του μεγαλύτερου ανασκαμμένου νεκροταφείου της Υστερομινωικής ΙΙΙ περιόδου (περ. 1400-1200π.Χ.) στην Κρήτη, στην περιοχή Αρμένων Ρεθύμνου, στο οποίο έχουν αποκαλυφθεί 231 θαλαμωτοί τάφοι και ένας κτιστός θολωτός τάφος. 

Παράλληλα με τις εργασίες ανάδειξης των τάφων, θα αναβαθμιστούν οι υποδομές υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών με τη δημιουργία διαδρομών, τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης, την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης κλπ. 

Το έργο αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες του, καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας του αρχαιολογικού χώρου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια