Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

2.000.000 ευρώ από την ΠΙΝ για την ανάδειξη και αποκατάσταση περιοχών της Παλαιόπολης Κέρκυρας

Με στόχο την αποκατάσταση, την συντήρηση και τη διατήρηση των ιστορικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων στα Ιόνια νησιά, η...



2.000.000 ευρώ από την ΠΙΝ για την ανάδειξη και αποκατάσταση περιοχών της Παλαιόπολης Κέρκυρας

Με στόχο την αποκατάσταση, την συντήρηση και τη διατήρηση των ιστορικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων στα Ιόνια νησιά, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενέταξε, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ, μετά από έγκριση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ένα σημαντικό έργο για την ανάδειξη και αποκατάσταση περιοχών της Παλαιόπολης Κέρκυρας, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ. 

Το έργο αφορά τη συντήρηση   και την αποκατάσταση μνημείων από τα βυζαντινά χρόνια της Παλαιόπολης της Κέρκυρας, καθώς και τη διαμόρφωση και διασύνδεση των ιστορικών χώρων στην περιοχή.  

Συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, εντάχθηκε το έργο της αναστήλωσης και αποκατάστασης του τμήματος της Νότιας πτέρυγας , του Ν.Α. Πύργου της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων, στην περιοχή «Στρατιά», που καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1915. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ. 

Παράλληλα, εντάχθηκε το έργο της διαμόρφωσης των πεζοδρομίων και των υποδομών για τη διασύνδεση των αρχαιολογικών , πολιτιστικών και θρησκευτικών χώρων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, καθώς και οι δαπάνες για την υποστήριξη, των αναγκαίων μελετών, με την επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων, ενώ εξίσου εντάχθηκαν και τα απαιτούμενα για την σύνταξη τευχών δημοπράτησης εργασιών κατασκευής πεζοδρομίων και υποδομών για τη διασύνδεση των αρχαιολογικών, πολιτιστικών, και θρησκευτικών χώρων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. 


Πηγή: inkefalonia

Δεν υπάρχουν σχόλια