Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε στήλη του Ραμσή Β΄

Αρχαιολογικούς θησαυρούς συνεχίζει να κρύβει η περιοχή Σαν Αλ-Χάγκαρ στην Αίγυπτο, σε ένα σημείο που έχουν βρεθεί ναοί αφιερωμένοι στη...

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε στήλη του Ραμσή Β΄

Αρχαιολογικούς θησαυρούς συνεχίζει να κρύβει η περιοχή Σαν Αλ-Χάγκαρ στην Αίγυπτο, σε ένα σημείο που έχουν βρεθεί ναοί αφιερωμένοι στη θεά Μουτ, τον θεό Όρος και τον θεό Άμουν. 

Κατά τη διάρκεια εργασιών στην περιοχή, προκειμένου να μετατραπεί σε ανοιχτό μουσείο, οι αρχαιολόγοι βρήκαν μια στήλη του βασιλιά της 19ης δυναστείας Ραμσή Β΄.

Η στήλη είναι από κόκκινο γρανίτη και απεικονίζει τον Ραμσή Β΄ να κάνει προσφορά σε αιγυπτιακή θεότητα που δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί.

Ο γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων Μοστάφα Βαζίρι δήλωσε στην ιστοσελίδα Ahram ότι η περιοχή έχει εξερευνηθεί στο παρελθόν από αρκετές ξένες αποστολές, αλλά ποτέ δεν έχει γίνει πλήρης ανασκαφή και έχει παραμεληθεί.

«Αυτή η ανακάλυψη ενθαρρύνει το υπουργείο Αρχαιοτήτων να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα στην περιοχή, προκειμένου να σώσει τα μνημεία και να τα μετατρέψει σε ένα ανοιχτό μουσείο», πρόσθεσε. Τον τελευταίο μήνα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στην περιοχή.


Πηγή: Pontos News

Δεν υπάρχουν σχόλια