Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Χριστούγεννα στην Ακρόπολη Ιτς Καλέ

Με τρεις ημέρες εκδηλώσεων και τέσσερις Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις υποδέχεται τις εορτές το ΠΙΟΠ και ο Δήμος Ιωαννιτών στο Μουσείο...

Χριστούγεννα στην Ακρόπολη Ιτς Καλέ

Με τρεις ημέρες εκδηλώσεων και τέσσερις Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις υποδέχεται τις εορτές το ΠΙΟΠ και ο Δήμος Ιωαννιτών στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς και ο Δήμος Ιωαννιτών οργανώνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τρείς ημέρες -από την Τρίτη 19 μέχρι την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου- στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στην Ακρόπολη Ιτς Καλέ στο Κάστρο Ιωαννίνων. 

Προς την δημιουργία μιας ιδιαίτερης Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας για μικρούς και μεγάλους το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές εκπαιδευτικές παραστάσεις δίνοντας στο θεατή την ευκαιρία να απολαύσει έργα που εκτείνονται από την κλασική ως τη σύγχρονη ελληνική και διεθνή μουσική. Στο πλαίσιο των εορτασμών χαρακτηριστική είναι η συμμετοχή του μουσικού συνόλου «8tetto» όπου πρόκειται για ένα acapella φωνητικό σύνολο που αποτελείται από οκτώ τραγουδιστές.

Το πρόγραμμα των τριών ημερών:  

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου

Μουσική εκπαιδευτική παράσταση με τίτλο «Τι τρέχει με την Όπερα», για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πεδινής.

Ένα κουαρτέτο κλασικών τραγουδιστών και ένας πιανίστας αναλαμβάνουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τον μαγικό -αλλά και ενίοτε παρεξηγημένο- κόσμο της όπερας, μέσα από μια χιουμοριστική, διαδραστική παράσταση γεμάτη ιστορίες και τραγούδια από την όπερα, στην οποία τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει μουσικό παιχνίδι με πρωταγωνιστές τα παιδιά και βοηθούς τους συντελεστές της παράστασης. Στην παράσταση ακούγονται έργα των Mozart, Rossini, Bizet, Verdi και άλλων γνωστών συνθετών, ενώ όλα τα τραγούδια και η μουσική αποδίδονται ζωντανά.

Παράσταση δρόμου με τίτλο «Μαέστρος για ένα λεπτό» (ώρα 19:30), στη συμβολή των δρόμων Μιχαήλ Αγγέλου και Χαριλάου Τρικούπη.

Οι οκτώ επαγγελματίες τραγουδιστές θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια με τη συμμετοχή των θεατών οι οποίοι με τη μπαγκέτα διεύθυνσης στο χέρι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το ρεπερτόριο.

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικη παράσταση με τίτλο «Φωνές των Χριστουγέννων» (ώρα 21:00), στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Το φωνητικό σύνολο «8tetto» συμπράττει με τη Νεανική Ορχήστρα ΝΤΟ ΡΕ ΜΙ του Δημοτικού Ωδείου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών σε μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη συναυλία με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλες τις εποχές και όλο τον κόσμο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου

Μουσική εκπαιδευτική παράσταση με τίτλο «Τι τρέχει με την Όπερα» για τους μαθητές του 5ου «Βαλανείου» Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει μουσικό παιχνίδι.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΠΙΟΠ και στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στο τηλ 26510 64065.


Δεν υπάρχουν σχόλια