Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιοφύλακες: Η μόνη αλήθεια που είπε η κ. Λούβη ήταν το όνομά της

Για «παραλήρημα» της τ. προέδρου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων μιλούν οι αρχαιοφύλακες. Και προχωρούν με μηνύσεις. Στο φόντο τα εκατ...

Αρχαιοφύλακες: Η μόνη αλήθεια που είπε η κ. Λούβη ήταν το όνομά της

Για «παραλήρημα» της τ. προέδρου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων μιλούν οι αρχαιοφύλακες. Και προχωρούν με μηνύσεις. Στο φόντο τα εκατομμύρια του Ταμείου που χάθηκαν.

Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι αρχαιοφύλακες για να αποκαταστήσουν την τιμή και την υπόληψή τους που εθίγει, όπως ισχυρίζονται, από τις δηλώσεις της αποπεμφθείσας προέδρου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, μιλώντας για «παραλήρημα» της πρώην Προέδρου, η οποία τους κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς ότι (σε συνεργασία με την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου), παρακολύουν τον εξορθολογισμό του δημοσίου χρήματος. «Προχωρούμε σε μηνύσεις και αγωγές. Η μόνη αλήθεια που είπε η κυρία Λούβη στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ήταν το ... πονομά της», αναφέρουν στο TheTOC. 

Αφορμή, η χθεσινή τους ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «...η κα. Λούβη, θα χρειαστεί, τα "εννοούμενα" και τα "υπονοούμενα" των δηλώσεων της, να τα αποδείξει και στα ελληνικά δικαστήρια, στα οποία ως Π.Ε.Υ.Φ.Α. προσφεύγουμε προκειμένου να αποκαταστήσουμε τον κλάδο μας, αλλά και όλους τους συναδέλφους μας, που έθιξε προσωπικά»

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήνων Φύλαξης Αρχαιοτήτων στο TheTOC: «Σε ότι είπε η κυρία Λούβη υπάρχουν ανακρίβειες και μισές αλήθεις. Και δεν είδαμε στοιχεία. Θα αναγκααστεί να τα προσκομίσει στο δικαστήριο. Για ό,τι μας κατηγορεί τι έκανε δυόμιση χρόνια που βρέθηκε σ' αυτή τη θέση;. Μας πρότεινε να γίνει κάποιος περαιτέρω έλεγχος κι είπαμε όχι; Ελεγχθήκαμε από κανέναν και βρέθηκε κάτι επιλήψιμο σε εμάς;»

Και καταλήγει: «Θα καταθέσουμε μήνυση κι αγωγή. Όχι μόνο εμείς αλλά και πολλοί άλλοι που έχουν θιχτεί. Κι εκείνη θα κληθεί να αποδείξει αυτά που λέει διότι θίγει την τιμή και την υπόληψη πολλών. Ξέρετε πόσους χώρους και Μουσεία έχει η Κρήτη κι η Ρόδος που άφησε υπόνοιες ότι έχουν γίνει ατασθαλίες; Περισσότερους από 50. Όλα αυτά θα κληθεί να τα αποδείξει».

Η ανακοίνωση της Π.Ε.Υ.Φ.Α

Η Π.Ε.Υ.Φ.Α από την πρώτη στιγμή της αντικατάστασης , της κας Ασπασίας Λούβη και των συνεργατών της από τη διοίκηση του Τ.Α.Π.Α., παρακολουθεί τα όσα συκοφαντικά δηλώνει στον τύπο τόσο συνολικά για το ΥΠ.ΠΟ.Α, όσο και ειδικά για τον κλάδο των αρχαιοφυλάκων. Σήμερα, 40 μέρες μετά την απομάκρυνση της, το παραλήρημά της συνεχίζεται. Κάτι που αποδείχθηκε και από το περιεχόμενο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, όπου και πάλι έθιξε την τιμή και την υπόληψη των αρχαιοφυλάκων, όπως άλλωστε κάνει σε κάθε δημόσια παρέμβασή της από τη στιγμή της απομάκρυνσή της από το Τ.Α.Π.Α.

Πλέον, η κα. Λούβη, θα χρειαστεί, τα «εννοούμενα» και τα «υπονοούμενα» των δηλώσεων της, να τα αποδείξει και στα ελληνικά δικαστήρια, στα οποία ως Π.Ε.Υ.Φ.Α. προσφεύγουμε προκειμένου να αποκαταστήσουμε τον κλάδο μας, αλλά και όλους τους συναδέλφους μας, που έθιξε προσωπικά. Παράλληλα, θα απαντήσουμε λεπτομερώς και με στοιχεία σε όλα τα υπόλοιπα στα οποία αναφέρεται.

Η απερχόμενη πρόεδρος του ΤΑΠΑ μπορεί να νομίζει ότι με τη χθεσινή της συνέντευξη τελείωσε το “έργο της”, την ενημερώνουμε ότι εμείς τώρα αρχίζουμε. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν, να μας συκοφαντεί με αυτό τον τρόπο και να κηλιδώνει την τιμή και την υπόληψη 1500 εργαζομένων. 


Πηγή: Κ. Λυμπεροπούλου, The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια