Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επανήλθε στην Τουρκία η σαρκοφάγος του Ηρακλή

Επέστρεψε στην Τουρκία η σαρκοφάγος του Ηρακλή, η οποία είχε κλαπεί κατά την δεκαετία του '60 από την περιοχή της αρχαίας Πέργης, ...

Επανήλθε στην Τουρκία η σαρκοφάγος του Ηρακλή

Επέστρεψε στην Τουρκία η σαρκοφάγος του Ηρακλή, η οποία είχε κλαπεί κατά την δεκαετία του '60 από την περιοχή της αρχαίας Πέργης, κατά την διάρκεια παράνομης ανασκαφής και είχε μεταφερθεί στο εξωτερικό. 

Τελικά, το 2010, κατά την διάρκεια ελέγχου σε αποθήκη του αεροδρομίου της Ζυρίχης, οι ελβετικές αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν το αρχαιολογικό αυτό εύρημα.

Ο Γενικός εισαγγελέας της Γενεύης αποφάσισε το 2015 την επιστροφή της Σαρκοφάγου στην Τουρκία. Η επίσημη απόφαση πάρθηκε τον Μάιο του 2016.

Επανήλθε στην Τουρκία η σαρκοφάγος του Ηρακλή

Η σαρκοφάγος του Ηρακλή που είναι ένα από τα 41 έργα των οποίων φέτος εξασφαλίστηκε η επιστροφή στην Τουρκία, θα εκτίθεται στο Μουσείο της Αττάλειας. «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες εδώ και χρόνια ενεργούν σαν κατάσκοποι διεκδικώντας τα έργα που έχουν κλαπεί από την Τουρκία. Μέχρι σήμερα έχουν διαπιστωθεί περίπου 57 αρχαιότητες σε 15 χώρες και η διαδικασία που αφορά αυτά τα έργα βρίσκεται σε εξέλιξη. Διεκδικούμε έργα μεταξύ των οποίων υπάρχουν και κάποια που εκτίθενται στο Μουσείο του Λούβρου» δήλωσε σχετικά ο Τούρκος υπουργός πολιτισμού, Νουμάν Κουρτουλμούς.

Η σαρκοφάγος έχει μήκος περίπου  235 εκατοστά, πλάτος 112 εκατοστά και βάρος 3 τόνων και απεικονίζει τους Άθλους του Ηρακλή.


Πηγή: War Report

Δεν υπάρχουν σχόλια