Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τούνελ και στοές κάτω από το Λόφο Καστελίου

Εντυπωσιακά τούνελ και στοές κάτω από τον Λόφο Καστελίου στα Χανιά, με κατεύθυνση προς το κτίριο της πρώην Μεραρχίας, αποκάλυψαν οι ερ...

Τούνελ και στοές κάτω από το Λόφο Καστελίου

Εντυπωσιακά τούνελ και στοές κάτω από τον Λόφο Καστελίου στα Χανιά, με κατεύθυνση προς το κτίριο της πρώην Μεραρχίας, αποκάλυψαν οι εργασίες των συνεργείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων.

Η περιοχή γύρω από το κτήριο της Μεραρχίας και στην πλατεία της, παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την έρευνα της διαχρονικής πορείας των Χανίων από οποιοδήποτε άλλο σημείο της, από τα Νεολιθικά χρόνια μέχρι σήμερα. 

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Μιχάλη Ανδριανάκη, η περιοχή επιβάλλεται να κρατήσει το δημόσιο χαρακτήρα της και να συνεχιστεί η έρευνα για την ανάδειξη του αρχαιολογικού και ιστορικού της πλούτου.

«Η περιοχή γύρω από το κτήριο της Μεραρχίας και στην πλατεία της, παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την έρευνα της διαχρονικής πορείας αυτής της πόλης από οποιοδήποτε άλλο σημείο της, από τα Νεολιθικά χρόνια μέχρι σήμερα.

Οι συνεχιζόμενες εκεί λοιπόν εργασίες από τα συνεργεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, αναμένεται να φέρνουν στο φως πολλά πράγματα, όπως παλιότερα (μεγάλο μέρος από τους τοίχους του Βενετσιάνικου Διοικητηρίου στο δυτικό άκρο της πλατεία).

Τούνελ και στοές κάτω από το Λόφο Καστελίου

Εκτός από τις «επίσημες» εισόδους στο Καστέλι, υπήρχαν και άλλες «ανεπίσημες», όπως αυτές στην οδό Σουρμελή.

Αυτός είναι ένας βασικός λόγος, που κάποιοι αντιδρούμε στην ιδιωτικοποίηση και εκμετάλλευσή των ιστορικών κτηρίων και του χώρου για καθαρά εμπορικούς σκοπούς.

Επιμένω πως μπορεί και επιβάλλεται να κρατήσει η περιοχή το δημόσιο χαρακτήρα της και να συνεχιστεί η έρευνα και η ανάδειξη του αρχαιολογικού και ιστορικού πλούτου, μαζί με μια ήπια και χρήσιμη για την πόλη αξιοποίηση, ιδιαίτερα χρήσιμη και για την ανάπτυξη.

Θα είναι καλό για όλους. Και για το Πολυτεχνείο Κρήτης».


Δεν υπάρχουν σχόλια