Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το 2020 θα είναι έτοιμο το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ (ΕΠ Κρήτη 2014-2020) του έργου «Οργάνωση μόνιμης έκθεσης νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων και εξοπλισμός αποθηκών...

Το 2020 θα είναι έτοιμο το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ (ΕΠ Κρήτη 2014-2020) του έργου «Οργάνωση μόνιμης έκθεσης νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων και εξοπλισμός αποθηκών» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.



Η υπογραφή της σύμβασης αλλά και η ανακοίνωση του έργου προϋπολογισμού 3.300.000€ έγινε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων παρουσία της Γεν. Γραμμ. του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Βλαζάκη, των βουλευτών Βάλιας Βαγιωνάκη, Αντώνη Μπαλωμενάκη, του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Δημήτρη Μιχελογιάννη, του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, των Περιφερειακών Συμβούλων Τάσου Κουρουπάκη, Όλγας Λεβάκη, Μανόλη Σταματάκη, της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης Μαρίας Κασωτάκη, της Διευθύντριας της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένης Παπαδοπούλου και άλλων υπηρεσιακών στελεχών.


Το 2020 θα είναι έτοιμο το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Το 2020 θα είναι έτοιμο το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Το 2020 θα είναι έτοιμο το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Στο πλαίσιο του έργου, όπως ανέφεραν ο κ. Αρναουτάκης αλλά και η κ. Βλαζάκη, θα οργανωθεί η μόνιμη έκθεση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανιών προκειμένου να μπορέσει να υποδεχτεί τους επισκέπτες του. Συγκεκριμένα, θα συντηρηθούν και μετεγκατασταθούν οι συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων από το κτίριο του Καθολικού της Ενετικής Μονής του Αγίου Φραγκίσκου όπου στεγάζονται σήμερα, στο νέο κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου. Στον εκθεσιακό χώρο θα τοποθετηθεί ο απαιτούμενος εξοπλισμός βάση της εγκεκριμένης μουσιολογικής μελέτης. Θα παραχθεί και τοποθετηθεί εποπτικό υλικό, οπτικοακουστικά συστήματα , ψηφιακές, διαδραστικές εφαρμογές κλπ.

Ο κ. Αρναουτάκης στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του έργου για τα Χανιά και την Κρήτη που θα αποτελέσει ένα ισχυρό πόλο πολιτισμού και θα αναβαθμίσει την περιοχή, αλλά και θα έλξη τον ποιοτικό τουρισμό. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα μεριμνήσει και για τον περιβάλλοντα χώρο του έργου και ευχαρίστησε για την συνεργασία όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες.

Στην σημαντικότητα επίσης του έργου για τα Χανιά και τον πολιτισμό του τόπου αναφέρθηκε σε δηλώσεις της, η Μαρία Βλαζάκη η οποία και ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον και την στήριξη του. «Μετά τη σημερινή εξέλιξη μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη λειτουργία σε πλήρη φάση του νέου αρχαιολογικού μουσείου.


Με τον τρόπο αυτόν δημιουργείται στην περιοχή της Χαλέπας, όπου βρίσκεται το νέο μουσείο, ένα νέο πολιτιστικό τρίγωνο για την πόλη, δεδομένου ότι στην ίδια περιοχή βρίσκονται η οικία-μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου, πολλά νεοκλασικά κτίσματα καθώς και το διατηρητέο συγκρότημα των παλιών βυρσοδεψείων» δήλωσε χαρακτηριστικά η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, προσθέτοντας ότι στο νέο μουσείο θα μπορούν να φιλοξενούνται εκτός των άλλων και περιοδικές εκθέσεις.


Πηγή: Κ. Πολύζου, ΕΡΤ, Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια