Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δημοπρασία συλλεκτικών όπλων από την περίοδο του Αγώνα του 1821

Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Ύδρα 21 και το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας (I.A.M.Y.) διοργανώνουν δημοπρασία συλλεκτικών όπλων από ...


Δημοπρασία συλλεκτικών όπλων  από την περίοδο του Αγώνα του 1821

Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Ύδρα 21 και το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας (I.A.M.Y.) διοργανώνουν δημοπρασία συλλεκτικών όπλων από την περίοδο του Αγώνα του 1821 με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των δράσεών τους.

Τη δημοπρασία θα διεξαγάγει αφιλοκερδώς ο οίκος δημοπρασιών «ΒΕΡΓΟΣ» στο

Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας (I.A.M.Y.) – Λιμάνι Ύδρας

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017, στις 19:00

Εξέταση Αντικειμένων: Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, 3-4 Αυγούστου 2017, 10:00-14:00.

Τα υπό δημοπράτηση αντικείμενα προέρχονται από την προσωπική Συλλογή του Γιάννη Στεφανή και θα διατεθούν προς πώληση με σκοπό να καλύψουν ζωτικές ανάγκες του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας (I.A.M.Y.) καθώς και για να ενισχύσουν οικονομικά το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Ύδρα 21.

Η Συλλογή του Γιάννη Στεφανή περιλαμβάνει εξαίσια δείγματα βαλκανικών όπλων, κυρίως του 18ου και 19ου αιώνα, πολλά από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην Ελλάδα για τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Με την πάροδο του χρόνου τα όπλα αυτά έχουν απομακρυνθεί από την αρχική τους χρήση και μπορούμε σήμερα να τα θαυμάσουμε ως περίτεχνα αντικείμενα διαβαλκανικής συνεργασίας.

Δημοπρασία συλλεκτικών όπλων  από την περίοδο του Αγώνα του 1821
Το Ύδρα 21 ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2016 από μια ομάδα Υδραίων και φίλων της Ύδρας (από την Ελλάδα και το εξωτερικό) που επιθυμούν την περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξη του νησιού μέσω του ποιοτικού τουρισμού και πολιτιστικών δράσεων με στόχο να καταστήσουν την Ύδρα ανοικτό Εργαστήρι Αρχιτεκτονικής, Τέχνης και Πολιτισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επιδίωξη του σωματείου είναι η συνεργασία με τους κατοίκους της Ύδρας για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού και την ενθάρρυνση της σύγχρονης πολιτιστικής και πνευματικής δημιουργίας.

Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, (Ι.Α.Μ.Υ.) ιδρύθηκε το 1918 και υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας. Στο Ι.Α.Μ.Υ. λειτουργούν τρία τμήματα: Αρχείο, Μουσείο και Βιβλιοθήκη, τα οποία σε καθημερινή βάση φιλοξενούν ιστορικούς-ερευνητές και ένα ευρύ κοινό επισκεπτών. Εκτός των μόνιμων επιστημονικών, αρχειακών και μουσειακών του ενασχολήσεων, το Ι.Α.Μ.Υ. αποτελεί σήμερα και μία ολοζώντανη κυψέλη συνεχούς πολιτιστικής δραστηριότητας αφού στους χώρους του διοργανώνονται σε ετήσια βάση ποιοτικές πολιτιστικές δραστηριότητες με τον γενικό τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Ύδρας». Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται εικαστικές εκθέσεις σημαντικών καλλιτεχνών, αρχειακές και αρχαιολογικές εκθέσεις, συνέδρια, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Το Ι.Α.Μ.Υ. είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς για την προώθηση και την προβολή του πολιτισμού της χώρας μας και μία αληθινή «ανάσα» πολιτισμού για το ιστορικό νησί της Ύδρας, διαδραματίζοντας έναν καθοριστικό και δημιουργικό ρόλο στην κοινωνική πραγματικότητα του νησιού.

Ο Οίκος Δημοπρασιών «ΒΕΡΓΟΣ» ιδρύθηκε το 1989 στην Αθήνα. Αρχικά δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των παλαιών βιβλίων, χειρογράφων και χαρακτικών, όπου γρήγορα κατέκτησε την πρώτη θέση σε πωλήσεις. Στους πελάτες του συγκαταλέγονται μεγάλες βιβλιοθήκες και ιδρύματα, αλλά και ιδιώτες συλλέκτες που αναζητούν σπάνια έργα ελληνικού ενδιαφέροντος. Από το 2000 ο Οίκος «ΒΕΡΓΟΣ» έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά του στο χώρο της ζωγραφικής και της γλυπτικής, με επίκεντρο τους Έλληνες δημιουργούς ή ξένους που επισκέφτηκαν τη χώρα μας είτε εμπνεύστηκαν από την ιστορία της. Σήμερα έχει αναδειχθεί στο μεγαλύτερο οίκο δημοπρασιών της Ελλάδας, με εξαιρετικά πετυχημένες δημοπρασίες τόσο στα παλαιά βιβλία όσο και στα έργα ζωγραφικής.

Περισσότερες πληροφορίες:

Δρ Κωνσταντίνος Ι. Στεφανής (cstefanis@hotmail.com – 6942 444803)
Δημοπρασίες Βέργος: 21 0361 4897


Πηγή: Hydra21

Δεν υπάρχουν σχόλια