Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κομοτηνή: Έκαναν το Μουσείο σπίτι τους

4000 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη Θράκη συμμετείχαν στα 200 εκπαιδευτικά προγράμματα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης.

Κομοτηνή:Έκαναν το Μουσείο σπίτι τους

4000 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη Θράκη συμμετείχαν στα 200 εκπαιδευτικά προγράμματα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης.

Μια πλούσια χρονιά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης ολοκληρώνεται αύριο και η Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κα Νάγια Δαλακούρα δηλώνει πολύ ευχαριστημένη, καθώς κάθε χρόνο, όπως λέει, ανταποκρίνονται όλο ένα και περισσότεροι στο κάλεσμα του Μουσείου για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα. Ενδεικτικό είναι ότι στα φετινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου, περίπου 200 στον αριθμό, συμμετείχαν σχολεία από όλη τη Θράκη. 4.000 μαθητές και μαθήτριες όλων των Βαθμίδων έκαναν το Μουσείο «σπίτι» τους.

Το πρόγραμμα της Εφορείας περιλάμβανε και δράσεις για τις οικογένειες. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα Σαββατοκύριακα, οργανώθηκαν θεματικές στις οποίες συμμετείχαν παιδιά δημοτικού και γονείς. Το Θρακικό Πέλαγος και οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, υπήρξαν επίσης αναφορές σε επετειακές δράσεις, αλλά και εντελώς ανεξάρτητης θεματολογίας.

Στόχος, όπως εξηγεί η κα Δαλακούρα, η ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της Θράκης. «Μας ενδιαφέρει κυρίως να γίνει το Μουσείο Κομοτηνής κομμάτι της πόλης. Ένας χώρος που να νιώθουν όλοι άνετα. Είναι πρωτίστως ένας χώρος εκπαίδευσης το Μουσείο, από εκεί και πέρα όλα τα παιδιά το έχουν συνδυάσει και ως έναν χώρο ψυχαγωγίας κι αυτό νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά μας» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια σημαντική είναι η βοήθεια της προϊσταμένης της, της κας Χρύσας Καραδήμα, των εθελοντών που κάνουν την πρακτική τους και του προσωπικού στην υλοποίηση των δράσεων αυτών. Όπως επίσης καθοριστικό ρόλο διαδραμάτησαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενθάρρυναν  να πετύχουν οι δράσεις αυτές. «Είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας» δηλώνει η υπεύθυνη των προγραμμάτων και προσθέτει: «Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που όλη η πόλη έχει αγκαλιάσει το Μουσείο. Η νέα γενιά ξέρει όλα τα εκθέματα του Μουσείου. Έρχεται και παίζει στο χώρο με άνεση και χαρά». Παράλληλα προτρέπει: «Να έρχονται στο Μουσείο, είναι ένας χώρος με ελεύθερη είσοδο για τους νέους έως 18 ετών. Ανοικτός 8-3 καθημερινά. Να νιώθουν ελεύθεροι. Είναι το Μουσείο της πόλης μας».


Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια