Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πειραιάς 391 π.Χ. Μια μέρα στης Ξανθίππης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων συνεργάστηκε με την Heterotopia για την παρουσίαση ενός έργου μουσειακού θεά...

Πειραιάς 391 π.Χ. Μια μέρα στης Ξανθίππης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων συνεργάστηκε με την Heterotopia για την παρουσίαση ενός έργου μουσειακού θεάτρου για τη χρήση του νερού κι όχι μόνο, στα κλασικά χρόνια στην πόλη του Πειραιά, με το κοινό στο ρόλο των επισκεπτών ενός πανδοχείου της εποχής.

Τα ευρήματα από τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου της κατασκευής του Μετρό στον Πειραιά και οι ιστορίες γύρω από αυτά αποτελούν τον κορμό του σεναρίου, ενώ τα ίδια τα αρχαία κατάλοιπα και ο εκθεσιακός χώρος όπου στεγάζεται η έκθεση «Στην επιφάνεια» είναι το ζωντανό σκηνικό των παραστάσεων.

Πειραιάς 391 π.Χ. Μια μέρα στης Ξανθίππης

Σας προσκαλούμε να κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο, να μεταφερθείτε στον Πειραιά του 391 π.Χ., παραμονή της γιορτής της Μουνιχίας Αρτέμιδος, για να συναντήσετε την Ξανθίππη, τη μέτοικο πανδοχέα, που έχει να σας πει πολλά για την πόλη, τη γιορτή και... την χαλασμένη της δεξαμενή.

Το ταξίδι στο χρόνο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00, στ0 μουσειακό θέατρο Ξυλαποθήκη (Πύλης 8, Αρχαιολογικός χώρος Αστικών Πυλών, Πειραιάς).

Συντελεστές

Φωτεινή Βενιέρη, δρ. Μουσειακού Θεάτρου
Παναγιώτα Κότσιρα, ηθοποιός - σεναριογράφος 
Νικολέτα Δημοπούλου, θεατρολόγος
Πάρης Τσεκούρας, ιστορικός 

Σύμβουλοι έρευνας: 
Δώρα Ευαγγέλου, αρχαιολόγος – μουσειολόγος
Γιώργος Πέππας, αρχαιολόγος
Κουστούμι: Άννα Ευαγγέλου
Αφίσα – έντυπο υλικό: Γιώργος Πέππας

Δεν υπάρχουν σχόλια