Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η εντυπωσιακή μετακίνηση του Ρωμαϊκού πεσσού στην περιοχή των Αλυκών

Μετακίνηση του Ρωμαϊκού πεσσού ("δόντια") στην περιοχή των Αλυκών Μαγνησίας, την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017. Η μετακίνηση έγιν...




Μετακίνηση του Ρωμαϊκού πεσσού ("δόντια") στην περιοχή των Αλυκών Μαγνησίας, την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017. Η μετακίνηση έγινε ώστε να μην εμποδίζει την κυκλοφορία.

Μετακίνηση του Ρωμαϊκού πεσσού ("δόντια") στην περιοχή των Αλυκών Μαγνησίας, την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017. Η μετακίνηση έγινε ώστε να μην εμποδίζει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην εθνική οδό προς Αθήνα, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη του Βόλου, ένα έργο που "στοίχειωνε" για τρεις και πλέον δεκαετίες, με την τοπική κοινωνία να αποδίδει βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο. 








Το έργο υλοποιείται από τον Δήμο Βόλου, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με το υπουργείο Πολιτισμού και την Αρχαιολογική Υπηρεσία και πρέπει να τονιστεί πως αφότου μετατοπιστεί ο πεσσός, ο οποίος θα παραμείνει στην ανατολική πλευρά αλλά σε σημείο που δεν θα εμποδίζει την κυκλοφορία των οχημάτων, θα ξεκινήσουν οι εργασίες φωτισμού των 23 πεσσών που συνθέτουν το Ρωμαϊκό υδραγωγείο, όπως και εργασίες καθαρισμού και ανάδειξης του χώρου.


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια