Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξανά... ανοίγει τις πόρτες του το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου ενημερώνει το κοινό ότι λόγω ολοκλήρωσης της διαδικασίας πρόσληψης φυλακτικού προσωπικού με σχέση εργασίας...

Ξανά... ανοίγει τις πόρτες του το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου ενημερώνει το κοινό ότι λόγω ολοκλήρωσης της διαδικασίας πρόσληψης φυλακτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου πλέον λειτουργεί από την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 με ωράριο λειτουργίας Τρίτη – Κυριακή 10:00-17:00.

Το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου 

Το κτίριο στο οποίο θα στεγάζεται το Βυζαντινό Μουσείο έχει εμβαδό 2.470 τ.μ. με ισόγειο, υπόγειο και όροφο, όπου αναπτύσσονται, εκτός από τον εκθεσιακό χώρο (400 τ.μ.), αποθήκες, εργαστήρια, αναψυκτήριο, αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων και περιοδικών εκθέσεων.
Το οικόπεδο έκτασης 5500 τ.μ. αποτελεί δωρεά του Δήμου Διδυμοτείχου για την δημιουργία και στέγαση του Μουσείου.

Το κτίριο του Μουσείου αποπερατώθηκε το 2010.

Οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγούνται στην ιστορία του Διδυμοτείχου, από τον 2ο αι. μ.Χ. όταν ιδρύθηκε στον λόφο της Αγίας Πέτρας η Πλωτινόπολη από τον αυτοκράτορα Τραϊανό. Θα ενημερώνονται επίσης για την περίοδο που το Διδυμότειχο ήταν μία από τις σημαντικότερες πόλεις του Βυζαντίου και αποτέλεσε σε διάφορες περιόδους διοικητική και στρατιωτική βάση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. 

Έγινε πρωτεύουσα του Βυζαντίου τρεις φορές και είναι το μέρος όπου διάλεξε να στεφθεί αυτοκράτορας ο Ιωάννης Καντακουζηνός διαδεχόμενος τον Ανδρόνικο Γ'.


Πηγή: e-evros

Δεν υπάρχουν σχόλια