Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πάτμος: Έκθεση σπάνιων φωτογραφιών από την Ιταλική κατοχή της Δωδεκανήσου

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Στιγμές. Η Πάτμος μέσα από τον φακό των Ιταλών», οργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. Η έκθεση με...

Πάτμος: Έκθεση σπάνιων φωτογραφιών από την Ιταλική κατοχή της Δωδεκανήσου

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Στιγμές. Η Πάτμος μέσα από τον φακό των Ιταλών», οργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. Η έκθεση με τις σπάνιες αυτές φωτογραφίες πραγματοποιείται στο πνευματικό κέντρο του δήμου Πάτμου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 23 Απριλίου.

Η έκθεση διοργανώθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εβδομήντα χρόνων από την προσάρτηση της Δωδεκανήσου στο Ελληνικό Κράτος, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων και παρουσιάζει για πρώτη φορά τριάντα φωτογραφίες από το Ιταλικό Αρχείο, που αποτυπώνουν μνημεία, γωνιές και ανθρώπους του νησιού.

Ορισμένες από τις φωτογραφίες, αποτελούν λήψεις του Ιταλού αρχαιολόγου και ερευνητή Giuseppe Gerola. Στο αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου φυλάσσονται περί τις 15.000 γυάλινες πλάκες από την περίοδο της Ιταλοκρατίας (1912-1947), έργα Ιταλών φωτογράφων, που καταγράφουν με τρόπο μοναδικό, σαν σκιές πάνω στο γυαλί, πτυχές της καθημερινής ζωής στα υπό Ιταλική κατοχή Δωδεκάνησα.


Πηγή: Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια