Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

H Αίγυπτος αναθέτει σε ιδιωτικές εταιρείες την διαχείριση της περιοχής των Πυραμίδων της Γκίζας

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου αποφάσισε να προσλάβει ιδιωτικές εταιρείες για τη διαχείριση, τη συντήρηση και την ασφάλεια της περιοχής γύ...


H Αίγυπτος αναθέτει σε ιδιωτικές εταιρείες την διαχείριση της περιοχής των Πυραμίδων της Γκίζας

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου αποφάσισε να προσλάβει ιδιωτικές εταιρείες για τη διαχείριση, τη συντήρηση και την ασφάλεια της περιοχής γύρω από τις Πυραμίδες της Γκίζας, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων της Μέσης Ανατολής (MENA).

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη μεταξύ του πρωθυπουργού Sherif Ismail και αξιωματούχων από τα υπουργεία Στέγασης, Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για τα έργα ανάπτυξης στην περιοχή των Πυραμίδων, δηλώνοντας ότι έχει ήδη αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία έναντι ποσού 5 εκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών το χρόνο την καθαριότητα της περιοχής. Άλλη εταιρεία έχει προσληφθεί για την ασφάλεια, ενώ μία τρίτη θα επιλεγεί για τη διαχείριση.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου ανακοίνωσε επίσης ότι θα αυξήσει την παρουσία της τουριστικής αστυνομίας στην περιοχή και θα συντονιστεί με το υπουργείο Εσωτερικών για την δημιουργία αστυνομικού τμήματος καθώς και της ανακαίνισης ή της μετεγκατάστασης νοσοκομείου στην περιοχή.

Η Αίγυπτος αγωνίζεται να αναβιώσει τον τουριστικό τομέα της, που υποφέρει σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική αστάθεια που ακολούθησε την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.

Ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται την Αίγυπτο μειώθηκε κατά 41,9% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με ανακοίνωση των επίσημων στατιστικών αρχών της Αιγύπτου την περασμένη εβδομάδα.

Επιπλέον, ένα ακόμη πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία της ήταν η συντριβή της ρώσικης πτήσης στο όρος Σινά στα τέλη του περασμένου έτους. Ο αριθμός των τουριστών που έρχονται στην Αίγυπτο μειώθηκε κατά 50% το πρώτο εξάμηνο του 2016 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την Αρχή Τουρισμού της Αιγύπτου.

Η Ρωσία ήταν μεταξύ πολλών χωρών που ανέστειλαν τις επιβατικές πτήσεις προς την Αίγυπτο μετά τη συντριβή, στην οποία σκοτώθηκαν 224 άτομα. Επιπλέον, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους υποστήριξαν ότι έβαλαν βόμβα στην πτήση, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα για τον αιγυπτιακό τουρισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια