Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πανσέληνος στην Βραυρώνα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Μαρκοπούλου και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ....

Πανσέληνος στην Βραυρώνα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Μαρκοπούλου και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), στο πλαίσιο εορτασμού του θεσμού «Πανσέληνος Αυγούστου 2016» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνδιοργανώνουν συναυλία του διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα, τραγουδιστή και συνθέτη Δημήτρη Βασιλάκη και σας προσκαλούν την Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 και ώρα 9:00 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας, σε μία εξαιρετικά ατμοσφαιρική τζαζ συναυλία, με στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής και φόντο την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης παρουσιάζει «εν κινήσει» τους «jazztronica project», με την Αγγελική Τουμπανάκη, τον Ηλία Δουμάνη και άλλους συντελεστές, σε έναν ιδιαίτερο μουσικό διάλογο μεταξύ τυμπάνων, ηλεκτρονικών, σαξοφώνου και φωνής. H Αγγελική Τουμπανάκη στα φωνητικά και ο Ηλίας Δουμάνης στα ντραμς δημιουργούν ένα πρωτοποριακό δυναμικό ντουέτο Τυμπάνων - Φωνής και συνδυάζουν τον φυσικό με τον ηλεκτρονικό ήχο, δίνοντας έμφαση στο ρυθμικό παιχνίδι. Οι δύο μουσικοί, παρουσιάζουν με ευρηματικές ενορχηστρώσεις διαχρονικά κομμάτια του διεθνούς jazz ρεπερτορίου, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις για δύο μονοφωνικά όργανα, δημιουργώντας ένα σύγχρονο πολυφωνικό προσωπικό ήχο.

Πανσέληνος στην Βραυρώνα

Πριν την συναυλία θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού της Βραυρωνίας Αρτέμιδος στις 7:00μ.μ. και κατόπιν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας από αρχαιολόγους της Εφορείας, με σκοπό αφενός την ενημέρωση του κοινού για την ιστορία του ιερού, τη λατρεία της Αρτέμιδος και την ιδιαίτερη σημασία του χώρου για όλη την Αττική και αφετέρου την προβολή του μακροχρόνιου έργου που επιτελείται από την Υπηρεσία, ώστε ο επισκέπτης να απολαμβάνει έναν ιστορικό και εκπαιδευτικό περίπατο σε έναν τόπο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Για άλλη μια φορά λοιπόν στη Βραυρώνα θα συναντηθεί το παλιό με το καινούργιο, υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου συντροφιά με τζαζ μελωδίες.

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για πρόσβαση όλο και περισσότερων πολιτών σε δράσεις πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, η είσοδος για το κοινό στον αρχαιολογικό χώρο, το Μουσείο και τη συναυλία, θα είναι ελεύθερη.


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια