Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έκθεση του Αλέκου Φασιανού για τους αρχαίους ελληνικούς μύθους

Ο άνθρωπος, η φύση και το περιβάλλον συνθέτουν το τρίπτυχο της θεματολογίας του. Ο κόσμος της αρχαίας Ελλάδας και του Αλέκου Φασιανο...


Έκθεση του Αλέκου Φασιανού για τους αρχαίους ελληνικούς μύθους

Ο άνθρωπος, η φύση και το περιβάλλον συνθέτουν το τρίπτυχο της θεματολογίας του. Ο κόσμος της αρχαίας Ελλάδας και του Αλέκου Φασιανού ενώνονται στην έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο Αρχαίοι Ελληνικοί μύθοι στην καθημερινότητα, που θα παρουσιαστεί στην Αγία Πετρούπολη, στο Κρατικό Μουσείο Ιστορίας της Θρησκείας, από τις 19 Μαΐου μέχρι τις 9 Ιουνίου. 

Στα πλαίσια του ελληνορωσικού αφιερωματικού έτους 2016, ο Αλέκος Φασιανός θα παρουσιάσει την ατομική του έκθεση. Είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζει έκθεση στη Ρωσία. Την πρώτη φορά στο πλαίσιο της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε το 2008 στη Μόσχα, στο Κρατικό εκθεσιακό κέντρο των καλλιτεχνών, ο Αλέκος Φασιανός έλαβε τον τίτλο του Επίτιμου μέλους της Κρατικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρωσίας και ένα βραβείο για το καλύτερο έργο που επιλέχτηκε μεταξύ 350 έργων ζωγραφικής πολλών άλλων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Είναι μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Αθήνας και επίτιμο μέλος της Κρατικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρωσίας. Από το 2009 είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Τέχνης. Το 1985 έγινε Ιππότης του Τάγματος των Τεχνών (βραβεύτηκε από τον Υπουργό της Γαλλίας Ζακ Λανγκ), από το 2010 είναι ο Διοικητής του Τάγματος των Τεχνών (βραβεύτηκε από τον Υπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν), και το 2013 ο Φασιανός τιμήθηκε με το Προεδρικό Βραβείο της Γαλλικής Δημοκρατίας «Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής».

Στις 19 Μαΐου στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσής του στην Αγία Πετρούπολη, ο καλλιτέχνης θα βραβευτεί με ειδικό βραβείο πρώτης κατηγορίας της Διεθνούς Ακαδημίας της κουλτούρας και των τεχνών «Για συμβολή στην Τέχνη» από τον Petr Stronsky, Πρόεδρο της Ακαδημίας.

Χαρακτηριστικά στοιχεία του καλλιτέχνη διαμορφώνονται στις αρχές της δεκαετίας του '60 στη Γαλλία, όπου έζησε για 30 χρόνια. Τρία κύρια θέματα παραμένουν σταθερά στο έργο του: ο άνθρωπος, η φύση και το περιβάλλον, όπως φαίνεται μέσα από το πρίσμα της ελληνικής μυθολογίας. 

Τα έργα του βρίσκονται σε πολλά μουσεία σε όλη την Ευρώπη, καθώς και σε Τόκιο, Νέα Υόρκη, Σάο Πάολο και Μελβούρνη. 

*Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του αφιερωματικού έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016, του Γενικού Προξενείου Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, της Διεθνούς Ακαδημίας Τεχνών και με την υποστήριξη της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης.

Την έκθεση επιμελείται ιστορικός τέχνης Όλγα Καρντασίδη.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια