Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

5000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι

5.000 ήταν οι συμμετοχές στο φετινό, τρίτο κατά σειρά διαγωνισμό για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής ...

5000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι

5.000 ήταν οι συμμετοχές στο φετινό, τρίτο κατά σειρά διαγωνισμό για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. 

Ο διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε τέλη Ιουλίου ανέδειξε 30 νικητές για τα 30 χρόνια του Μουσείου που συμπληρώνονται το 2016.  Τα 30 έργα  που επιλέχθηκαν θα πρωταγωνιστούν στη φετινή αφίσα των  εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου  που ξεκινούν τον Οκτώβριο.  

Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό  ήταν από την ομογένεια στο εξωτερικό, από περιοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και από φορείς όπως η ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Πεύκης-Λυκόβρυσης κ.ά. 

Πρωταγωνιστής της αφίσας φέτος, ήταν το μαρμάρινο κεφάλι  ενός κυκλαδικού ειδωλίου (2800-2300 π.Χ.).  Χρησιμοποιώντας κολάζ, ζωγραφική και άλλες τεχνικές, τα παιδιά ξεδίπλωσαν τη φαντασία τους και εκφράστηκαν με τον πιο δημιουργικό τρόπο, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολύχρωμα κυκλαδικά κεφάλια να κατακλύσουν το μουσείο: Κεφάλια με γυαλιά, νότες,  φτερά,  εφημερίδες   και μουστάκια. Κεφάλια υπερήρωες, κεφάλια σκακιέρες, κεφάλια πειρατές, κεφάλια σημαίες… 

Με στόχο να αναδείξει τα μοναδικά αυτά παιδικά έργα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει από 30 Σεπτεμβρίου έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο: «5000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι»,  που  θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου. 

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, 18.00-21.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.  Στη διάρκεια των εγκαινίων, οι γονείς θα μπορούν επίσης να ενημερωθούν για  όλα τα εργαστήρια  των σαββατοκύριακων του Μουσείου  για τη νέα σεζόν 2015-2016  και να γνωρίσουν τους υπεύθυνους των εργαστηρίων, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να λάβουν μέρος σε ένα ανοιχτό εικαστικό εργαστήρι, που θα έχει ως αποτέλεσμα ένα  κυκλαδικό κεφάλι-ομαδικό έργο, το οποίο επίσης θα παρουσιάζεται στην έκθεση!


Δεν υπάρχουν σχόλια